Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Stuurhut 5
8301 Knokke-Heist

0032 473 26 16 91

Inrichten en styling van het interieur. We onderscheiden ons door de bewoner in het ontwerp centraal te stellen.

Selectie aan decoratieartikelen te koop in de webshop.

Veilig betalen, retour binnen 14 dagen met terugbetaling.

Nieuws/Blog

Nieuws vanuit onze Studio!

 

Fleur je woning op met PET afval!

Fien Peperstraete

Onlangs in het nieuws: elke seconde wordt 700 kg PET afval in de zee geloosd. Een schande!

Toch zijn er ook goede zielen in onze wereld. Hier drie voorbeelden van creatieve design ideetjes die ons huis in no time opfleuren.

1. Plastic Ocean by Thirza Schaap

Een Nederlandse fotografe stond versteld van het plastic afval aan de kustlijn van Zuid-Afrika en kreeg het idee om dit aan de kaak te stellen. Op welke manier kan een fotografe dit beter dan dan via foto's? 

 

Foto: www.plastic-ocean.net

Foto: www.plastic-ocean.net

'Colourful and beautiful in its own tragic way' , een betere omschrijving kan ik er zelf niet voor bedenken. 

Te koop rechtstreeks via de website www.plastic-ocean.net vanaf 125 EUR + verzendkosten.

2. PET lampen

PET lampen is een project van designer Alvaro Catalán de Ocón waarin hij aan de slag gaat met PET afval. Het PET afval wordt handgeweven in alle uithoeken van de wereld volgens de plaatselijke techniek. Op die manier bekomt men toffe unieke zuiderse ontwerpen. 

Foto: www.petlamp.org

Foto: www.petlamp.org

Meer informatie over het eerlijke project: www.petlamp.org

3. Coco tapijt

Rugsolid maakt allerhande tapijten van resten kledij, fietsbanden, PET flessen, ... en dit tegen democratische prijzen :-) .

Model Choco is één van mijn favorietjes: zowel binnen als buiten te gebruiken. 

 

Foto: www.rugsolid.com

Foto: www.rugsolid.com

Alle info en verkoop op www.rugsolid.com

 

Let's go for nude...

Fien Peperstraete

Nude is de perfecte basis voor een rustig interieur. 

Nude is de perfecte basis voor een rustig interieur. 

We kiezen in onze woning meestal voor een neutrale basis. Dat is ook normaal, we pakken niet elk jaar onze woning onderhanden en dan is het veiliger dat we kleuren kiezen waarop we niet snel zijn uitgekeken. Ook in ons Belgenlandje waar het meer dan 200 dagen per jaar grijs is, is een warme basis niet teveel gevraagd. 

Maar hebben jullie naast de traditionele bruin en beige tinten die de meeste van onze woningen kleuren al eens nagedacht over het gebruik van Nude-tinten? Die geven een meer neutrale basis, waarop je in de zomer perfect met kleurrijke accessoires kan verder werken en in de winter met donkerdere tinten verder kan aankleden. 

Het woord spreekt ook voor zich: de kleur is veel minder uitgesproken dan de huidige landelijke kleuren die meestal worden gebruikt, maar heeft toch een warme ondertoon. Zeker de moeite waard om eens over na te denken! Vooral aan te raden voor mensen die graag hun interieur aankleden met objecten: dit zorgt voor een neutrale basis die rust uitstraalt, er is toch kleur in huis en kan met nagenoeg elke kleur gecombineerd worden tijdens het verder aankleden met meubels en objecten!

We kunnen steeds de mogelijkheden nagaan tijdens een kleuradvies. Dan kijken we samen naar de aanwezige lichtinval en welke ondertoon het meest aangewezen is. 

Een interieur samenstellen op gevoel. Hoe doe je dat?

Fien Peperstraete

Patience2.jpg

Ik besliste deze week over te gaan tot de aankoop van een Ikea fauteuil met eiken houten onderstel. Ik zag deze ongeveer zeven jaar geleden voor het eerst in de winkel en twijfelde toen over de aankoop. Ik twijfelde en twijfelde en bleef twijfelen tot ... deze week!

Opgelucht nu de beslissing eindelijk was genomen surfte ik naar de Ikea website om vast te stellen dat de fauteuil niet meer in de collectie is opgenomen. Teleurstelling alom!

Het deed me even stilstaan bij het gevoel van schaarsheid dat ons wordt opgedrongen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld omdat ik het stuk niet op de kop kon tikken en net nu ik eindelijk een beslissing had genomen! En toch, ik ben best trots op mezelf. 

Het zal wel mijn persoonlijk proces zijn, maar ik heb het steeds moeilijker met de buy&throw away trend. Spullen van veelal "Oosterse" makelij worden door winkelketens tegen spotprijzen aangeboden. Bovendien doen ze hun uiterste best om de consument het gevoel te geven dat een product schaars is en dat we best meteen tot aankoop overgaan. "Wisselende weekcollecties zijn tegenwoordig een must om de vraag van de consument te beantwoorden." aldus de winkelketens. Maar is dat werkelijk zo? Vragen wij naar wekelijks(!) nieuwe collecties? 

We worden met andere woorden verplicht om erg snel aankoopbeslissingen te nemen willen we het o-neen-ik-zal-deze-kans-mislopen-gevoel vermijden. Onnodig de werkelijke duur van het intens bevredigende gevoel na een impulsaankoop te benoemen. 

Dit alles bracht mij terug bij mijn eerste passie. Toch heerlijk om na al die jaren opnieuw een bevestiging te ervaren waarom ik van design houd. Al jaren denk ik na over mijn interieuraankopen. En dat kan! Net als kunst blijven de ontwerpen veelal verschillende jaren in productie wat je de mogelijkheid geeft om impulsaankopen te vermijden en echt je gevoel te volgen. Ik wacht dus steeds geduldig (zeven jaar is best wel geduldig, niet?) af om na te gaan of ik het object echt in mijn interieur wil. Je kan er ook een termijn op kleven. Wil je het object nog steeds super graag na één maand, ga er dan voor! 

Volg vooral je eigen gevoel maar mijn aankopen voldoen steeds aan de volgende voorwaarden: 

1. Ik krijg een warm gevoel als ik het object zie of aanraak

2. Ik heb er geruime tijd over nagedacht of het object in ons interieur een meerwaarde zal zijn

3. Het object kreeg al een plaats voor ik het aankoop! Op die manier is die toch net iets meer verantwoord ;-). 

Of je nu al dan niet houdt van design, als je mijn aankoop-tips volgt dan krijg je meteen een tijdloos interieur. Het enige wat je nodig hebt om je huis dus te vullen met interieurobjecten waar je echt van houdt is dus... TIJD!