Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Stuurhut 5
8301 Knokke-Heist

0032 473 26 16 91

Inrichten en styling van het interieur. We onderscheiden ons door de bewoner in het ontwerp centraal te stellen.

Selectie aan decoratieartikelen te koop in de webshop.

Veilig betalen, retour binnen 14 dagen met terugbetaling.

Nieuws/Blog

Nieuws vanuit onze Studio!

 

De essentie van het leven!

Fien Peperstraete

Onlangs las ik een boek over de "Tiny Houses" movement. Voor wie daar nog niet heeft van gehoord: Dat zijn huizen in hout, iets groter dan een stacaravan, met een onderstel op wielen.

Het doel is, na milieubewust, enerzijds mobiel te zijn: deze tiny houses zijn makkelijk verplaatsbaar en kunnen eender waar neergeplant worden. Leven als een nomade is blijkbaar de droom van vele jonge mensen. Anderzijds word je door deze tiny houses automatisch verplicht een leven zonder materiële ballast te leiden en dat zou uiteindelijk leiden tot meer vrijheid.

Omdat HomeDecoBoutique is ontstaan door de liefde voor design en homedecoratie begon ik mij af te vragen wat voor mij essentieel zou zijn in een tiny house? Ons 'Islands' concept is gebouwd op een normale woning, maar toch zou ik dat concept ook in het tiny house willen doortrekken, zij het dan in minituurversie. Zeker op dergelijke kleine ruimte is de visuele indeling heel belangrijk!

Daarnaast vroeg ik mij af welke objecten ik zeker een plaatsje zou geven in mijn tiny house. Mijn idee van een goed leven is vooral: dagelijks je blik kunnen werpen op mooie dingen (it makes me happy!), lekker en puur eten in een gezellige setting en het hoogtepunt van de dag is voor mij zonder twijfel: de aperitief!

Ervan uitgaande dat mijn tiny house zich in België bevindt deze tijd van het jaar (wat ik sterk betwijfel mocht ik er écht eentje bezitten), zullen de volgende sleutelwoorden de inspiratiebron vormen voor de nieuwe Islands: tiny, gezellige setting & apero.

So long for now,

Fien