Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Stuurhut 5
8301 Knokke-Heist

0032 473 26 16 91

Inrichten en styling van het interieur. We onderscheiden ons door de bewoner in het ontwerp centraal te stellen.

Selectie aan decoratieartikelen te koop in de webshop.

Veilig betalen, retour binnen 14 dagen met terugbetaling.

Nieuwbouwwoning: een blanco canvas

Nieuws/Blog

Nieuws vanuit onze Studio!

 

Nieuwbouwwoning: een blanco canvas

Fien Peperstraete

FP_Studio_Banner_Planning_WEB_01.jpg

De wens om een nieuw huis te bouwen is toch voor velen onder ons een ultieme droom. Redenen daarvoor gaan van "Oh, volledig van nul beginnen" tot "zelf mogen indelen zonder beperkingen". 

Maar vele mogelijkheden kunnen ook voor stress zorgen. Dat is ook zo bij een nieuwbouwwoning. Het start mogelijk al bij het kiezen van het juiste perceel. Moeten beslissen over oriëntatie en hoe groot het perceel moet zijn is niet gemakkelijk, en dit alles zonder te weten wie de nieuwe buren zullen worden. 

Ik bevestig al meteen het cliché: er zullen altijd zaken zijn die je achteraf anders zou doen. Gezinnen groeien, kinderen worden groot, behoeften en ook gewoontes veranderen voortdurend. Ook over ideeën die de eindmeet niet halen om budgettaire redenen wordt later nogal snel gezegd "we hadden dat beter toch gedaan". 

Om maar een voorbeeld te geven: Toen wij onze woning bouwden was Olivia 18 maanden. Ondertussen wonen we nog steeds op dezelfde oppervlakte maar dan met twee kinderen van 10 en 8 jaar. Dat is meteen een heel andere leefsituatie. Er zijn momenten dat we wensen dat de keuken groter was, dat de ruimtes meer van elkaar afgescheiden waren omdat open plan living soms wel erg "open plan" blijkt. Maar ach, over het nut, de indeling en afwerking van de ruimtes zijn we na zoveel jaren nog steeds erg tevreden. 

Voorspellingen over hoe je later zal leven zijn op voorhand moeilijk te maken. Wel kan ik je verzekeren dat het de moeite loont om de nodige aandacht aan de indeling van je woning te besteden! In een ontwerp start ik altijd met de indeling van de woning alvorens aan stijl en materialen te denken. 

Neem de tijd om na te denken over de leefgewoontes van je gezin. Overloop je dag. Wat zijn de meest gebruikte ruimtes? Worden die vrijwel door één persoon tegelijk gebruikt of allemaal samen? Wat verwacht je van elke ruimte: rust of moet de ruimte aanzetten tot beweging? Hou hierbij rekening met looplijnen en de ligging van de ruimtes tov. elkaar. 

Bepaal aan de hand van dit alles de indeling van je woning.  Pas in een latere fase kun je beslissen over de stijl, materialen en afwerking van de woning. Maar daarover later meer...

Veel succes!