Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Stuurhut 5
8301 Knokke-Heist

0032 473 26 16 91

Inrichten en styling van het interieur. We onderscheiden ons door de bewoner in het ontwerp centraal te stellen.

Selectie aan decoratieartikelen te koop in de webshop.

Veilig betalen, retour binnen 14 dagen met terugbetaling.

Ons Manifest

Een mens kan zich pas gelukkig voelen in een ruimte die, voor hem, harmonie uitstraalt. 

Het moeilijke aan deze harmonie is dat elke persoon anders is en ook iets anders verstaat onder 'harmonie'. Zo herken je wel het benauwd gevoel als je de woning vol tierlantijntjes van een kennis betreedt.  Of het interieur van een vriendin, super modern ingericht met voornamelijk glanzende oppervlakken en zeer minimalistisch ingedeeld met voornamelijk rechte lijnen. Je ervaart het als koud en kaal. 

Zo zie je maar, niet iedereen ervaart harmonie op dezelfde manier. Het is dus aan jou om na te gaan wat voor jou de ideale harmonie is. De juiste samenstelling tussen warm en koud. Met deze tips kom je alvast een eind op weg. 

 

1. geen goede woning zonder goede indeling

Een goede indeling is de basis voor een goede woning.

Als je hierin niet goed wordt begeleid door de architect, of je denkt niet goed na over de indeling kan de woning wel een doolhof lijken. Je krijgt het gevoel alsof je meermaals daags het "eindstation" bereikt en dezelfde weg moet terugkeren om ergens aan te komen. Niet aangenaam!

Hoog tijd om alsnog na te denken over de indeling van je woning. Denk ook na over jouw gewoontes, trajecten en looplijnen en hou hiermee rekening bij het ontwerpen van de indeling van je woning en bij het bepalen van de ligging van de ruimtes ten opzichte van elkaar. 

2. Ken je persoonlijke harmonie

Vermoedelijk heb je een voorkeur voor bepaalde kleuren, maar weet je ook hoe je die kleuren moet neutraliseren of net versterken? Voel je het samenspel tussen materialen en texturen goed aan? 

Het is zo dat iedereens ideale harmonie samengesteld is tussen een ideale dosis warm en koud. Maar vergis je niet, dat gaat niet enkel over kleuren! Ook materialen en texturen zijn warm of koud. 

Het komt erop neer om jouw ideale samenstelling tussen warm en koud in kleuren, texturen en materialen te vinden en zo vind je meteen ook harmonie. 

3. Een ruimte moet harmonisch aanvoelen voor alle gebruikers

Iedereen is uniek en zo is ook de ideale samenstelling tussen warm en koud van iedereen anders. Met veel geluk is die gelijklopend met je partner, maar dat is lang niet altijd het geval. Toch is een harmonische omgeving voor alle bewoners en gebruikers belangrijk. 

Ga op zoek naar jouw persoonlijke harmonie, maar ook naar die van je mede bewoners. Luister ook naar hun frustraties en meningen over jouw keuzes. Deze aanpakken kan voor hen een wereld van verschil betekenen om een ruimte als positief te ervaren. 

Komt jullie persoonlijke harmonie niet volledig overeen, overleg dan om de juiste compromis te vinden zodat het voor iedereen gezellig aanvoelt in de woning. 

4. wat is het gevolg van een onharmonisch interieur?

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat een mens pas gelukkig kan zijn als hij in een omgeving in harmonie vertoeft. Het kan het verschil betekenen tussen je down, moe, futloos voelen of opgewekt zijn, positief ingesteld en uitgerust. 

5. Wat als er vele gebruikers van een ruimte zijn?

In openbare gebouwen en third places (cafés, restaurants, winkels, koffieshops,...) maken meerdere individuen gebruik van een ruimte en moet de ruimte dus een harmonie uitstralen dat een groot deel van de bezoekers een goed gevoel geeft. 

Dan is het van belang om na te gaan wie voornamelijk die gebruikers zijn. In ziekenhuizen zal men bijvoorbeeld voor volledig andere materialen en kleuren kiezen dan men voor gezonde mensen zou doen. Zieke mensen hebben om een spoedig herstel te bevorderen namelijk andere noden. 

In deze gevallen is het dus aangewezen rekening te houden met de doelgroep en na te gaan of deze doelgroep specifieke kenmerken of noden heeft. Daarmee hou je dan best rekening, wil je dat deze personen een regelmatig bezoekje brengen aan je third place. Is dit niet het geval, dan kan je ervan uitgaan dat mensen die zich in de ruimte niet goed voelen, die wel een eerste keer zullen bezoeken maar geen tweede keer zullen terugkomen. Je kan je wel voorstellen dat een restaurant dat door de inrichting erg lawaaierig is geen vaste stek zal worden van mensen gevoelig zijn voor lawaai. 

6. inspiratie opdoen... opgelet voor keuzestress!

Pinterest, Instagram, ... We worden overstelpt met prachtige interieurbeelden. Uiteindelijk verzamel je een hele hoop foto's die je aantrekkelijk vindt. Maar dan kom je tot de conclusie dat je in jouw verzameling geen samenhang terugvindt. De foto's zijn bijvoorbeeld in uiteenlopende interieurstijlen. In het kiezen van een kleurenpallet lijk je ook niet consequent te zijn. Wat nu? Je ervaart keuzestress...

Weet dat niet alle foto's welke je uitkiest je aantrekken omwille van de stijl. Onthoud dat elke foto een verlangen vertegenwoordigt. Aan jou om na te gaan wat dat verlangen is en dat te vertalen in een oplossing voor jouw woning. 

7. Wat is het doel van de ruimte?

Wat verwacht je van een bepaalde ruimte? De slaapkamer is daarvan het mooiste voorbeeld en dient meestal om... te slapen. Bij welke kleuren, materialen en texturen ervaar jij rust? Verkeerd kleurgebruik kan zorgen voor slapeloze of onderbroken nachten.

Belangrijk dus om voor het aankleden van een ruimte na te gaan of je er rust wil ervaren, actief wil worden of gefocust moet zijn. Dit is nog meer van belang wanneer een ruimte verschillende functies heeft, zoals relaxen en werken. 

8. ai ai een nieuwe trend

Pas enkel trends toe in je woning als ze bij je passen. Je wilt immers niet dat je woning aanvoelt alsof die niet van jou is. De meubel- en interieurindustrie zal ons blijven overstelpen met nieuwe trends, net zoals dat in de modesector het geval is. We verdrinken onder de prachtige interieurfoto's die via sociale media bijna ongevraagd op ons worden afgevuurd. 

Aan ons om ons niet te laten verblinden en eruit te halen wat bij onze stijl en harmonie past. Zo vermijd je miskopen én een grote afvalberg. 

9. maak plaats voor ❤SPULLEN

Een aangename woonomgeving betekent ook even op de tanden bijten om je te ontdoen van spullen die jou geen meerwaarde bezorgen. Ga na waarvan je gelukkig wordt, ontdoe je van spullen die jou geen goed gevoel bezorgen en maak zo plaats om je te omringen met spullen die je kiest vanuit je ❤. 

10. nog geen oplossing gevonden?

Dan ben je van harte welkom bij FP Studio :-). 

We staan je bij met raad en daad op elk gebied: zowel ontwerp van uw interieur, coördinatie van de werken als het aankleden van de woning. We geven kleuradvies, komen met stalen gordijnen bij jou aan huis én geven advies op maat over de aankoop van meubelen. 

In ieder geval kom jij als bewoner op de eerste plaats. We houden rekening met jouw smaak, levensstijl, noden en héél belangrijk: het budget. 

Wil je benieuwd naar onze werkwijze? Contacteer ons dan vrijblijvend hier

Fien & Peter